Union Olimpija je včeraj v gosteh proti Unicsu iz Kazana doživela nov neuspeh, a bolj kot poraz v oči bode visoka razlika, s katero so ljubljanski košarkarji izgubili.

Pri Olimpiji je dokončno videti, da je selekcija igralcev absolutno slaba. O tem ni nobenega dvoma. Ti igralci ali ne znajo ali pa nočejo igrati v obrambi. Tako katastrofalne igre v obrambi pri Unionu Olimpiji že dolgo nisem videl. Za primer lahko podam Greena in Markoto. Green bi rad igral le napad, in ko dobi občutek zanj, pozabi na vse. Medtem ko Markota igra hladno-toplo. Seveda pri ostalih ni nič boljše.Upoštevati gre seveda tudi, da je Olimpija izgubljala proti boljšim tekmecem, proti Kazanu pa je igrala v gosteh. A klub si kaj takega enostavno ne sme dovoliti.

Bi torej lahko zadnjo tekmo lahko označili za blamažo?

Sam predstave ne bi ravno označil za blamažo, vsekakor pa za boleč poraz.

Kako komentirate odločitev vodstva kluba, da ekipa v Kazan prispe ob dveh ponoči, nato pa še isti dan odigra tekmo?

Ne vem, ali je to bilo vseskozi v načrtu ali pa posledica pomanjkanja denarja. To je vsekakor imelo posledice na potek tekme, brez dvoma. Kako je prišlo do tega, mi ni jasno. Dobro so vedeli, da jih čaka cela vrsta težkih tekem v gosteh in bojim se, da bodo te tekme in morebitni porazi negativno vplivali na počutje ekipe. Posledice za naprej so zato lahko strahotne.

Torej bodo velik pokazatelj naslednja gostovanja proti Maccabiju in Ciboni v ligi ABA in Barceloni ter Sienni v evroligi?

Zagotovo. Tu ne gre za to, da izgubiš, temveč da igraš, kar proti Unicsu niso. V obrambi so stali in to ni bila prva tekma, na kateri so tako igrali. Od začetka sezone, vsaj v obrambi, ni videti nobenega napredka

Pred časom ste dejali, da imate občutek, da je ta ekipa boljša od tiste lanske.

Glede na imena sem imel takšen občutek, vendar po videnih predstavah, tudi tistih, na katerih so zmagali, to absolutno ne drži.

Kje torej iskati krivca za neuspeh?

Dolga leta sem delal v športu in nikoli se krivca ne sme iskati v posamezniku. Vprašati se je treba, na kakšen način trenirati ekipo s takimi igralci. Že od samega začetka bi morali veliko bolj delati na obrambi, saj v današnji košarki rezultate prinaša le obramba. Za neuspeh ne gre okriviti trenerja, saj je imel pri izbiri igralcev glavno vlogo Janez Rajgelj (direktor Uniona Olimpije, op.p.) oziroma nekdo drug. Počakati je treba do konca prvenstva.

Evroligaška sezona za Union Olimpijo se zdi že izgubljena, kako naprej?

Bojim se, da je to res. Zdaj se je treba skoncentrirati na ligo ABA in priložnost dati mlajšim igralcem kot so Bertans, Blažič in Murić.