Krka – Union Olimpija (78:80): Pred dvobojem med zdaj že tradicionalnima tekmecema so za velike favorite veljali Ljubljančani, ki v ligi ABA do gostovanja v Novem mestu niso poznali poraza, medtem ko so gostitelji po odlični lanski sezoni letos začeli slabše, saj so edino zmago v jadranskem tekmovanju dosegli proti Hamofarmu. A dvoboj v dvorani Leona Štuklja je potekal povsem proti pričakovanjem. Krka je goste tako kot v zadnjih dveh sezonah mučila z izredno agresivno obrambo, na katero zmaji niso imeli odgovora, v napadu pa s prodori in domiselnimi akcijami polnila koš Olimpije. Tako je bila prednost desetih točk (45:35) po prvem polčasu še relativno majhna glede na potek dogodkov na parketu.

Tudi v nadaljevanju Novomeščani na krilih glasne publike niso popuščali in so le še večali prednost pred nasprotnikom. Igralci trenerja Nenada Trajkovića so odlično izpolnjevali navodila, da je treba odrezati Dannyja Greena, ki je bil izredno nerazpoložen, poleg tega pa je imel še težave z osebnimi napakami, podobno kot drugi najnevarnejši košarkar Olimpije Ratko Varda. V 29. minuti je bilo tako že 60:45 za Krko in kazalo je, da bodo Novomeščani še drugič v letošnji sezoni premagali tekmeca iz Ljubljane. Toda v zadnjih desetih minutah se je začel veliki preobrat gostov. Ko je Woodside zadel prvo trojko po šestnajstih (!) zgrešenih Olimpije, se je zmajem naenkrat odprlo, izza črte 6,75 metra so zadeli še Salin trikrat, Green in Markota, delni izid 16:1 pa je Ljubljančanom omogočil vodstvo 67:65. Medtem je peto osebno napako prejel še daleč najboljši košarkar Krke Zoran Dragić, v tesni končnici pa se je v junaka prelevil Robert Rothbart, ki je v le enajstih minutah na parketu prispeval devet točk, od tega zadnjih pet za Olimpijo, z zabijanjem po zgrešenem metu Woodsida pa dobro sekundo pred koncem odločil zmagovalca. Gostitelji so imeli nato še sijajno priložnost, da izsilijo podaljšek, ko je Krivec iz avta z dolgo podajo sijajno našel Baxterja, ki se je otresel Markote, a je žoga namesto v roke povsem samega Američana, ki bi jo v zraku le zabil v koš, zadela obroč in tako v žalost zavila polno dvorano Leona Štuklja.
»Dvoboj smo začeli brez prave energije, a v zadnji četrtini smo uprizorili povratek za učbenike. Zelo sem vesel zmage. Nisem jezen, ker ne dobivam več priložnosti za igro,« je po vnovičnem odličnem izkupičku v izredno omejenem času na parketu povedal Robert Rothbart, ki je s svojo igro poslal novo jasno sporočilo trenerju Filipovskemu, da mora v prihodnosti resneje računati na njegove usluge. »V prvih treh četrtinah smo pokazali, kaj znamo, a nato Olimpiji prelahko dovolili, da je prišla do preobrata. Če bomo tako igrali na prihodnjih tekmah, potem ni bojazni, da ne bi prišli tudi zmage,« pa ostaja optimističen Zoran Dragić.

Zlatorog – Zagreb (85:86): Tudi najboljša predstava v sezoni ni bila dovolj, da bi Laščani v sedmem krogu lige ABA dosegli prvo zmago. Proti evroligaškemu Zagrebu je Zlatorog vodil večino tekme, še v 35. minuti je bilo 79:72. A gostje so v zaključku naredili preobrat tudi po zaslugi sodniške trojice, ki je pri izidu 83:83 spregledala očitno osebno napako Kasuna nad Čohadarovićem, na drugi strani pa je minuto pred koncem Mulaomerović s trojko odločil zmagovalca. »Čeprav smo izgubili, moram igralcem čestitati za borbenost, odločnost in veliko željo po zmagi. Na koncu je odločila ena žoga, ena akcija, o kateri bi lahko tudi na široko razpredali. Evroligaškemu Zagrebu nismo bili enakovredni le v skoku pod lastnim košem,« je po sedmem porazu povedal trener Zlatoroga Rado Trifunović.

Helios – Crvena zvezda (88:79): Beograjčani so v Domžale prispeli močno oslabljeni, brez najboljšega strelca moštva Adama Morrisona, Petra Popovića, Mileta Ilića in že dlje časa odsotnega Bojana Radetića. A to zmage Heliosa, ki je vodil praktično celoten obračun, nikakor ne zmanjšuje. Zvezdi se je sicer uspelo Domžalčanom približati na polovici zadnje četrtine, ko je po trojki Milutinovića prišla na le točko zaostanka (69:70), vendar pa je sledil niz gostiteljev 8:0 in dvoboj je bil odločen.