Tekma med Avstrijo in Madžarsko je bila za slednjo že odločilnega pomena. Po porazu proti Sloveniji si ni smela privoščiti še enega proti neposrednim tekmecem v boju za dve mesti, ki vodita med elito. Avstrijci so imeli še nekaj rezerve in teoretičnih možnosti tudi ob porazu.

Madžari so dvoboj za biti ali ne biti dobro začeli in pred svojimi bučnimi navijači, ki so zlahka preglasili avstrijske, tudi povedli. Toda Avstrija je izenačila, ob koncu prvega dela je Marton Vas Madžarsko spet popeljal do vodstva. A nadaljevanje je bilo v znamenju rdeče-belo-rdečih, saj je v drugi tretjini Avstrija dosegla dva gola in naredila preobrat.

Ko pa je Patrick Harand v 44. minuti poskrbel za 4:2, je bila madžarska barka potopljena, piko na i avstrijskemu uspehu pa je dodal še Gerhard Unterluggauer. Razbite Madžare sta nato do konca tekme za visokih 7:2 "pokončala" še Manuel Latusa in Gregor Baumgartner.

Avstrija ima zdaj deset točk, Slovenija s tekmo manj devet, Madžarska pa ostaja pri šestih. Tudi če bi Madžarska Slovenijo po točkah še ujela, je zaradi poraza v medsebojni tekmi ne more več prehiteti. V elitno skupino vodita prvo in drugo mesto z ljubljanskega prvenstva, o zmagovalcu bosta v zadnji tekmi prvenstva odločali Slovenija in Avstrija.

Slovenija bo danes zvečer odigrala še tekmo 4. kroga z Ukrajino.

"Leteči" Japonci deklasirali Veliko Britanijo

Hokejska reprezentanca Japonske je v prvi tekmi 4. kroga svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Ljubljani premagala Veliko Britanijo s 5:0 (2:0, 2:0, 1:0).

Japonci so sinoči nekoliko presenetljivo, a zasluženo po kazenskih strelih premagali Avstrijo. Tokrat so hokejisti z Daljnega vzhoda "leteli" po ledu že od začetka tekme, sredi prve tretjine z zadetkoma Hirokija Uena povedli z 2:0, vodstvo pa so na podoben način še povečali v drugi tretjini, ko so še dvakrat zadeli v razmaku dveh minut. Piko na i pa je postavil Kohei Mitamura s petim golom v 49. minuti.

V petek bo na SP drugi prost dan, v soboto pa zadnji krog, v katerem se bo Slovenija pomerila z Avstrijo.