Britanci in Ukrajinci so bili po dveh tekmah še brez točk na tem SP, njun dvoboj pa je odločil šele podaljšek.

Bolje so sicer začeli Ukrajinci, ki so prvo tretjino dobili z golom Pobjedonosceva, toda Britanci so v 33. minuti povedli s 3:1. Vendar tudi hokejisti z Otoka so prednost zapravili, saj so v pičli minuti dobiti dva gola in pred zadnjo tretjino je bil izid izenačen.

Zmago je po zadnji tretjini brez golov Veliki Britaniji s svojim tretjim golom na tekmi v 62. minuti zagotovil Robert Dowd.

Samuraji Avstrijce spravili v neugoden položaj

Po težki ponedeljkovi tekmi in srečni zmagi Slovenije proti Japonski, ko so risi prešli v vodstvo le dobro minuto pred koncem obračuna, so se azijski hokejisti pokazali za trd oreh tudi danes.

Avstrijci so prvo tretjino dobili z golom Altmanna, a je v 26. minuti ob igri z igralcem več izenačil Kudži. V 30. minuti so naši severni sosedi spet povedli, ko je zadel Ulmer, a je tri minute pred koncem druge tretjine še drugič zadel Kudži.

Tudi v zadnji tretjini je sledil enak scenarij. Avstrijci so povedli s 3:2, ko je Trattnig je v 48. minuti izkoristil prednost dveh hokejistov več, a le minuto kasneje je še tretjič rezultat izenačil Kudži. Japonci so z borbeno igro zdržali do konca rednega dela in si priborili prvo točko na prvenstvu.

V podaljšku golov ni bilo in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Tam so Japonci zadeli dvakrat, enkrat več od Avstrijcev, in zmaga je odšla na daljni vzhod, naše severne sosede pa v nadaljevanju prvenstva čaka težka naloga, če se želijo uvrstiti v elitno divizijo.