Slovenija - Velika Britanija 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Dvorana Stožice, gledalcev 9800, sodniki: Kubus (Slovaška), Carnathan (ZDA), Traub (Kanada).
Strelci: 1:0 Jeglič (Sabolič, 4.), 1:1 Shields (Dowd, Peacock, 7.), 2:1 D. Rodman (Mušič, 13.), 2:2 Peacock (Shields, 22.), 3:2 Razingar (Pajič, Tavželj, 57.).
Kazenske minute: Slovenija 14, Velika Britanija 14.

Prva tretjina:

Britanci so tekmo začeli precej previdno in pobudo so takoj prevzeli Slovenci, kar se jim je obrestovalo že v 4. minuti, ko je prvič na tekmi udaril prvi slovenski napad. Po lepi podaji Saboliča izza vrat je z natančnim strelom pod prečko Slovenijo v vodstvo popeljal Jeglič. Vodstvo risov pa ni dolgo trajalo, saj je že v 7. minuti Kristana s strelom z leve strani presenetil Shields. V sredini prve tretjine so se Britanci spravili v težave, ko so morali v nekaj minutah na klop za izključene hokejiste kar trije njihovi igralci. Po obleganju nasprotnikovih vrat in številnih strelih je v 13. minuti britanskega vratarja vendarle uspel premagati David Rodman.

Do konca prvega dela so ritem igre še naprej narekovali Slovenci, a gledalci v dobro napolnjenih Stožicah zadetkov niso več videli, tako da so risi na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 18:4 v korist Slovenije.

Druga tretjina:

Drugi tretjina se za slovensko reprezentanco ni začela najbolje. Že po dobri minuti igre so Britanci namreč izenačili, ko sta strelec prvega njihovega gola Shields in Peacock lepo izigrala slovensko obrambo, slednji pa je iz neposredne bližine uspel premagati Kristana. Le minuto kasneje bi lahko gostje prvič tudi povedli, a je vratnica preprečila njihov tretji zadetek. Okvir vrat pa je zadela tudi Slovenija, ko je ob igri z igralcem več z modre črte malenkost previsoko meril Gregorc in je zadel prečko. Nekaj sekund pred tem je po lepi podaji Jegliča veliko priložnost za zadetek zapravil tudi Sabolič, ko mu je Murphy strel obranil.

V nadaljevanju so bili več pri ploščku naši hokejisti, a razpoloženega britanskega vratarja v tem delu igre niso uspeli premagati. Britanci so bili večkrat nevarni iz proti napadov, saj so kar nekajkrat uspeli priti do nevarnih strelov, toda na srečo se Kristan ni pustil še enkrat premagati. V drugih 20 minutah je bilo razmerje v strelih 11:9 v korist Slovenije.

Tretja tretjina:

Že v osmi sekundi tretje tretjine je gledalcem v Stožicah zastal dih, saj so Britanci hitro dosegli zadetek ob igri z igralcem več, a risi se lahko zahvalijo slovaškemu sodniku, ki je zadetek razveljavil, ker naj bi eden od Otočanov stal v vratarjevem prostoru, a je bilo vse zelo na meji, predvsem pa je takšnih situacij veliko in bi drugi sodniki v večini primerov ta zadetek najbrž priznali.

Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj nervozni so bili hokejisti obeh ekip. Slovenija je imela tudi v zadnji tretjini več od igre, a so tudi Britanci igrali vedno bolje in imeli nekaj priložnosti. Ko je kazalo, da se v Stožicah obeta podaljšek, pa je stvari v svoje roke vzel slovenski kapetan Razingar, ki je po podaji Pajiča močno ustrelil proti vratom in plošček je zletel pod prečko, na tribunah pa je sprožil val navdušenja. Za napet zaključek je znova poskrbel Razingar, ki je bil dve minuti pred koncem izključen, tako da so risi skoraj do konca tekme igrali z igralcem manj, a so se dobro branili in težko prigarana zmaga je ostala doma. Za najboljšega igralca v slovenski reprezentanci je bil izbran Žiga Jeglič, pri Britancih pa vratar Stephen Murphy.

Slovenci so na tekmi sprožili 35 strelov, Britanci pa 22, kar zgovorno priča o tem, kdo je bil gospodar na ledu. Prve tekme so vedno težke, po zmagi pa verjamemo, da bodo naši hokejisti v nadaljevanju prvenstva igrali le še boljše. Slovenija bo v drugem krogu jutri ob 20. uri igrala z Japonsko, ki je danes z 1:5 izgubila proti Madžarski.