Fasth, ki je v NHL začel šele šesto tekmo in na vseh zmagal, je tako postal prvi vratar s takšnim dosežkom po Danu Ellisu, ki mu je to uspelo med 18. februarjem 2004, ko je še igral za Dallas, in 29. novembrom 2007, ko je bil član Nashvilla.

"Vedno trdo delaš, da lahko igraš. Ko pa igraš, trdo garaš, da zmagaš. Ničesar ne jemljem za samoumevno. Vsak dan se moram truditi za svojo priložnost in igranje, ko me trener potrebuje," je pojasnil Fasth, ki trenutno zapolnjuje vrzel po poškodbi prvega vratarja Jonasa Hillerja.

Na vprašanje, kaj v tej zaenkrat uspešni Fasthovi zgodbi, je pustilo največji vtis, je trener Anaheima Bruce Boudreau odgovoril: "Gotovo to, da je star 30 let, da je igral na Švedskem in nihče od nas - vključno z mano do začetka sezone - nikoli prej ni slišal zanj. Nisem vedel, kaj pričakovati od njega. Je pa zelo miren, pomirja prav vse, ko je v formi. Igralcem pred seboj vnaša zaupanje."

Poraz je doživela tudi najboljša ekipa vzhodne konference, New Jersey Devils so morali priznati premoč Carolini (2:4). Tekmo je v zadnji tretjini z dvema goloma odločil Jiri Tlusty. Po kazenskih strelih je s 3:4 izgubilo tudi drugo najboljše moštvo vzhoda Boston, boljši so bili New York Rangers.

Na drugih tekmah je Ottawa z 2:0 premagala Buffalo, Washington je po podaljšku s 6:5 slavil na Floridi pri ekipi Panthers, Nashville je prav tako po podaljšku z 1:0 odpravil San Jose, Edmonton je doma klonil pred Dallasom z 1:4, Tampa Bay po kazenskih strelih s 3:4 pred Montrealom, Winnipeg je izgubil proti Philadelphii z 2:3, Vancouver pa je z 2:1 ugnal Minnesoto.