V Tivoliju je še vedno svež spomin iz konca novembra lani, ko se je Olimpija pred polno dvorano osmešila z zadnjeuvrščenim Innsbruckom. To je bila tudi dobrodelna tekma, ko so navijači na led zmetali na tisoče plišastih igrač, a tudi praznična kulisa v ljubljanski hokejski hiši tedaj ni prav veliko pomagala. Odtlej je Innsbruck še posebno strupen za slovenske prvake, saj je bil v naslednjih dveh obračunih boljši. Obakrat s 4:3.

Ker želi Olimpija ujeti četrtfinale, si danes spodrsljaja ne sme privoščiti. Poraz bi namreč lahko močno zmanjšal možnosti zmajev v boju s Salzburgom, Albo in morda še Dornbirnom in Innsbruckom. Ker ima Znojmo že pet točk naskoka, je ta trenutek za Ljubljančane bistvenega pomena, da se oklenejo drugega mesta. Če bodo zdržali pritisk tega tedna (v petek bodo odšli v Dornbirn, v nedeljo bo v Tivoli prišel Znojmo), bi o potniku v četrtfinale lahko odločal vroč torkov derbi v Salzburgu. Zanimivo, da v Mozartovem mestu še kar nakupujejo in nakupujejo. Včeraj so denimo ujeli 32-letnega francoskega napadalca Yoricka Treilleja.

Pri Olimpiji so bili glede osvežitve moštva med reprezentančnim odmorom pričakovano neaktivni, kar pomeni, da bo ključni mož pri ohranitvi možnosti za napredovanje še vedno vratar Jerry Kuhn. Tivolski oklepniki na drsalkah bodo morali danes iskati nov par točk brez obolelega kapetana Aleša Mušiča, še naprej je poškodovan zanesljivi branilec Patrick Coulombe, kaznovan pa je Miha Pesjak.

EBEL, 6. krog drugega dela, danes ob 18. uri: Telemach Olimpija – Innsbruck, ob 19.15: Salzburg – Znojmo, Dornbirn – Alba Volan, KAC – Linz, Dunaj – Medveščak, Gradec – Beljak. mag