Kot je povedal Žerjav, se je o nameri vlade, da proda četrtinski državni lastniški delež v Krki, danes pogovarjal z upravo podjetja, ki je glede tega - enako kot zaposleni in širša regija - v skrbeh.

Čeprav je vlada predlog klasifikacije državnih naložb že sprejela, pa mora tega potrditi še državni zbor, je nadaljeval Žerjav in hkrati napovedal, da bo na današnjem sestanku izraženo skrb kot predsednik SLS prenesel njegovim poslancem.

Če je želja regije, vodstva Krke in njenih zaposlenih, da Krkin delež ostane nekakšna posebna državna naložba, naj tako tudi ostane, je opozoril.

Drugih težav za Krko ni, še več, ta žanje le uspehe, je ocenil Žerjav, glede današnjega obiska v Krki pa je še dejal, da je navedeno podjetje eden ključnih stebrov slovenskega gospodarstva, s katerim je povezan uspeh veliko manjših podjetij v Sloveniji in Evropi.

Tako uspešnemu podjetju, kot je Krka, je treba izkazati vso čast in za to, kar so storili doslej in kar delajo, izreči vse pohvale, je nadaljeval minister in pristavil, da ima Krka v tem kriznem času za približno 500 milijonov novih naložb.

Gre za uspehe, na katere morajo biti vsi Slovenci preprosto ponosni, je še menil Žerjav.