Za včeraj je bila v Mokronogu napovedana že tretja dražba nepremičnin podjetja Tom tovarna opreme v stečaju, vendar jo je stečajna upraviteljica Darja Erceg preklicala, saj tudi tokrat za nakup ni bilo nobenega zanimanja. Nepremičnine v Mokronogu in Slovenj Gradcu se prodajajo v celoti, morebitni izkupiček pa bi bil namenjen delnemu poplačilu bančnih terjatev. Ercegovi je doslej uspelo prodati le opremo in zaloge.

Izklicna cena nepremičnin v Mokronogu je bila tokrat 1,55 milijona evrov, kar je tudi ocenjena likvidacijska vrednost. To je dobra polovica izklicne cene s prve javne dražbe, ko je ena od bank upnic zahtevala prodajo po nerealni ceni tri milijone evrov. Novembra lani se je na drugi javni dražbi premoženje prodajalo po tržni ceni 1,825 milijona evrov. Za nepremičnine v Slovenj Gradcu je sodišče tako na prvi kot drugi javni dražbi postavilo tržno izklicno ceno 225.000 evrov, na včerajšnji pa jo je spustilo na likvidacijsko vrednost 191.000 evrov, a prav tako brez uspeha. Kot nam je včeraj povedala Ercegova, bo najverjetneje že v kratkem objavila javno zbiranje nezavezujočih ponudb, da bo preverila situacijo na trgu.

Del prostorov v Mokronogu ima že dve leti v najemu podjetje M-Tom, ki zaposluje enajst nekdanjih Tomovih delavcev. Kot pravi direktor Damjan Burger, bi bili sami seveda prvi zainteresirani za nakup objekta, vendar nimajo denarja. Zdaj za stroške in najem plačujejo okrog 1800 evrov, s stečajno upraviteljico pa so dogovorjeni, da poskrbijo tudi za osnovno vzdrževanje prostorov. M-Tom nadaljuje s proizvodnjo sedežnih garnitur, vendar zgolj za individualnega kupca, s trgovinami pa ne poslujejo več. ds