Na skupščini bodo tako delničarji, od katerih je s preko 90-odstotnim posrednim in neposrednim lastniškim deležem daleč največja država, odločali o podelitvi pooblastila upravi za povečanje osnovnega kapitala za največ 367,2 milijona evrov z izdajo največ 44 milijonov delnic.

To povečanje naj bi po oceni uprave in nadzornikov skupaj z drugimi predvidenimi ukrepi, na katerih dela banka sama, zadoščalo za povečanje količnikov kapitalske ustreznosti, kot jih zahteva Banka Slovenije.

Ob tem bodo lastniki 11. junija odločali še o novi zasedbi nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke (NLB). Ta bo po predlogu nadzornikov v prihodnje vitkejši, saj bo imel po novem le osem članov. Tak nadzorni svet naj bi bil komunikacijsko in stroškovno učinkovitejši, njegova organiziranost pa naj bi s tem sledila dobrim zgledom in praksam iz mednarodnega bančnega okolja.

v nadzornem svetu naj bi po predlogu nadzornega sveta sedeli obstoječi člani Stephan Wilcke, Miro Germ, Sašo Cunder, Gael de Pontbriand in Marianne Okland. Pridružili pa naj bi se jim Dimitrios Stratikopulos, Sergeja Slapničar in Peter Testen.

Dosedanji prvi nadzornik Vidic je medtem danes iz osebnih razlogov odstopil, nadzorni svet pa je za naslednika potrdil Saša Cundra. Ta bo nadzornemu svetu predsedoval do junijske skupščine.