Skobir v načrt vključil izplačilo rekordnih dividend

Uprava Aerodroma Ljubljana pod vodstvom Zmaga Skobirja je včeraj objavila popravljen načrt za letošnje leto, ki predvideva izplačilo dividend v višini do 40 milijonov evrov. Zaradi pričakovane privatizacije in zavrnitve gradnje novega potniškega terminala naj bi namreč Slovenska odškodninska družba izrazila pričakovanje, da bodo v Aerodromu delničarjem izplačali sredstva, ki jih imajo naložena v bančnih depozitih.

Ribič še en mandat na čelu Elektra Ljubljane

Nadzorni svet družbe Elektro Ljubljana je na včerajšnji seji na položaj predsednika uprave za obdobje štirih let soglasno imenoval dosedanjega predsednika uprave Andreja Ribiča.

Letrika bo letos okrepila prihodke in dobiček

Prva ocena kaže, da je Letrika lani ustvarila 242,5 milijona evrov prihodkov in 9,5 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj osem milijonov evrov več kot leta 2012. Letos naj bi poslovala še bolje in dosegla 255 milijonov evrov prihodkov in 9,7 milijona evrov čistega dobička. Temelj bodoče rasti in dolgoročnega razvoja skupine predstavljajo razvojno-raziskovalna dejavnost, inovativnost in usmerjenost v nove zelene tehnologije.

Gigasport se umika iz Slovenije

Veriga športnih trgovin Gigasport, ki je v lasti avstrijske družbe Kastner & Öhler, je v sredo napovedala umik iz Slovenije in koncentracijo na domačem trgu. Svoje lokacije v Mariboru, Celju in Ljubljani naj bi zaprla do sredine leta. Že pred tem so opustili lokacije na Češkem in Slovaškem.

Novi nadzornik v D.S.U.

V svetovalnem in upravljavskem podjetju D.S.U. je prišlo do spremembe v nadzornem svetu. Janez Tomšič je namreč postal novi član nadzornega sveta.

Zavrl nič več na čelu Pristopa Skupine

Franci Zavrl ni več direktor družbe Pristop Skupina, v kateri ohranja lastniški delež. Vlogo direktorja je prevzel Primož Pusar, ki je prej opravljal funkcijo poslovodje.

Solvera Lynx z novim direktorjem

Peter Kobal je novi član upravnega odbora v podjetju Solvera Lynx, ki ga je lansko jesen od nizozemskega sklada tveganega kapitala kupil Otmar Zorn, poslovnež in nekdanji prvi nadzornik Soda.

Zamenjava direktorja v Papirnici Vevče

Ahmad Porkar Aghdam je novi direktor Papirnice Vevče. Na čelu podjetja je zamenjal Martina Louisa Rouppa.

Založba Kapital v stečaj

Podjetje Založba Kapital, ki je med drugim izdajala revijo Kapital, je vložilo prošnjo za stečaj, ki se je včeraj tudi uradno začel. Za upravitelja je bil imenovan Boris Kastivnik.

Pripravila Jan Bratanič in STA