Prva osebna z rekordnim dobičkom

Prva osebna zavarovalnica je lani po nerevidiranih podatkih ustvarila rekordni dobiček v višini 2,1 milijona evrov. To je slabih devet odstotkov več kot leto prej. Družba, ki je v posredni lasti Alenke Žnidaršič Kranjc, je rasla predvsem na področju življenjskih zavarovanj, kjer je zabeležila 67-odstotno zvišanje premij, na 6,6 milijona evrov. Na včerajšnji seji upravnega odbora je bil za novega predsednika izbran Enzo Smrekar.

Lactalis še po preostanek mlekarn

Hrvaški Dukat, ki je del francoske skupine Lactalis, je včeraj objavil namero za prevzem Ljubljanskih mlekarn. Potem ko je pred kratkim že postal lastnik 50,28-odstotnega deleža, bo najpozneje do 19. aprila objavil ponudbo za prevzem še preostalega deleža.

Podelili nagrade najboljšim oglaševalcem

Včeraj so na prvi večer Sofa v Portorožu podelili nagrade effie za učinkovitost tržnega komuniciranja. Zlati effie 2012 je prejelo šest akcij, in sicer družb Mlekarna Celeia, Fructal, Droga Kolinska, Telekom Slovenije in Simobil ter agencij Pristop, Publicis, Luna\Tbwa in Renderspace.

Banke lani v resnici s še višjo izgubo

Banke so lani po popravljenih podatkih Banke Slovenije ustvarile 768,7 milijona evrov izgube pred davki, kar je skoraj 105 milijonov evrov več kot v predhodni oceni. Izguba po davkih je medtem znašala 748,6 milijona evrov.

Velika Britanija s prepolovljeno rastjo

Velika Britanija bo letos predvidoma beležila 0,6-odstotno gospodarsko rast, kar je manj od decembrske napovedi, ki je kazala na 1,2-odstotno rast, je včeraj v predstavitvi proračuna razkril britanski finančni minister George Osborne.

Talum Ulitki z novim direktorjem

Mirko Veselič je novi direktor podjetja Talum Ulitki, na čelu katerega je zamenjal Mirana Purga.

Po novem Europapier Alpe

Družba, ki je nastala pred dnevi z združitvijo družb Alpe Adria in Europapier, se je preimenovala v Europapier Alpe.

Porsche bo zaposlene nagradil z 8111 evri

Okoli 13.500 zaposlenih v nemškem avtomobilskem proizvajalcu Porsche bo v jubilejnem letu legendarnega športnega avtomobila 911 prejelo bonus v višini 8111 evrov. Izplačilo nagrade sledi rekordnemu letu 2012, v katerem je Porsche prihodke od prodaje okrepil za 27 odstotkov.

14 dni za dogovor o sanaciji Dunajske vertikale

Lastnik in prokurist Dunajske vertikale Dušan Borošak ima za dogovor z Gorenjsko banko o sanaciji podjetja čas le še do 4. aprila. Sodišče je namreč na torkovem naroku, na katerem je obravnavalo ugovor banke na prisilno poravnavo Dunajske vertikale, ugodilo njunemu predlogu, da se narok prestavi za 14 dni.

Anderlič imenoval prokurista

Podjetji Kranjska investicijska družba in KID Nepremičnine, ki ju večinsko obvladuje Jože Anderlič, imata novega prokurista. Na to mesto je bil pred dnevi imenovan Gregor Rigač.