Kremser ima po navedbah NLB bogate mednarodne izkušnje na področju prestrukturiranja bank ter na področju privatnega bančništva in korporativnih financ.

»V NLB bo njegova ključna naloga uspešna izvedba programa finančnega prestrukturiranja in intenzivna obravnava nestrateškega dela portfelja banke,« so zapisali.

Nadzorniki NLB so Avstrijca Kremserja v upravo imenovali aprila, in sicer na podlagi večstopenjskega izbirnega postopka s pomočjo kadrovske agencije, ki je komisiji nadzornega sveta za imenovanja posredovala širši nabor kandidatov.

Kremser v bančnem sektorju deluje več kot 15 let. Z delom je začel v svetovalnih podjetjih Ernst & Young in Bain & Company, sodeloval je pri nekaterih večjih projektih integracije po zaključeni združitvi bank na področju srednje in vzhodne Evrope ter pri projektih za izboljšanje poslovanja v finančnem sektorju, so ob imenovanju navedli v NLB.

Nadzoroval je tudi ustanovitev in delovanje hčerinskih podjetij banke Dexia-Kommunalkredit na področju srednje in vzhodne Evrope. Po tem, ko je v času finančne krize Avstrija prevzela lastništvo nad banko Kommunalkredit, je bil zadolžen za prestrukturiranje banke.

Od leta 2011 je bil odgovoren za vodenje strateškega repozicioniranja banke s pomočjo novih razvojnih aktivnosti za povečanje neobrestnih prihodkov. Deloval je na več direktorskih in vodstvenih pozicijah v skupini Kommunalkredit, predvsem na področju finančnega upravljanja, so še navedli v NLB.