Sisingerjeva pričakuje, da bo nekaterim delavcem delovne knjižnice morala poslati po pošti, za njih pa se bo odpovedni rok začel od dneva prejetja pošte. Po njenih podatkih je CM Celje, ki je v stečaju od torka, avgustovsko plačo izplačalo 305 zaposlenim. Plač za julij in september pa delavci niso prejeli.

Glede hitre odločitve sodnice celjskega okrožnega sodišča Petre Giacomelli, ki je po ponedeljkovem naroku, na katerem so obravnavali ugovor Sisingerjeve proti vodenju prisilne poravnave, je upraviteljica dejala, da jo tako hitra sodna odločitev ni presenetila. "Zelo korajžen bi moral biti sodnik in v tem razmerah dovoliti nadaljevanje prisilne poravnave", je dejala Sisingerjeva.

Izpostavila je tudi, da je CM Celje od uvedbe prisilne poravnave avgusta letos pa do dneva uvedbe stečaja ustvaril 2,8 milijona evrov novih obveznosti, ob koncu julija pa je izguba znašala 5,5 milijona evrov. Zato Sisingerjeva omenja tudi možnost "stečaj stečaja". Ta situacija lahko med drugim nastane, ko ima družba v stečaju toliko obveznosti iz stečajnega postopka, ki jih formirana stečajna masa ne more pokriti.

Na vprašanje, kako gleda na napovedano dokapitalizacijo zdravega jedra CM Celje, družbe Vzdrževanje in obnova cest, s strani šentjurskega Ahaca, je Sisingerjeva dejala, da je to podjetje del stečajne mase in ga bo skušala prodati transparentno.

CM Celje, katerega 80-odstotni lastniki so delavci, se je z likvidnostjo začelo boriti že konec lanskega leta. Zaradi likvidnostnih težav se podjetje ni več prijavljalo na razpise za pridobitev naložbenih sredstev. Nekaj mesecev so z bankami potekala pogajanja glede pridobitve posojil, vendar banke temu niso bile naklonjene, saj niso imele vpogleda v načrt poslovno-finančnega prestrukturiranja.