Kot je na današnjem srečanju z novinarji v Medvodah povedal glavni direktor Goodyear Dunlop Sava Tires Thierry Villard, poslovnih rezultatov zaradi politike koncerna Goodyear, ki je zavezan poročanju na ameriški borzi, ne razkrivajo. Vendar je zagotovo, da družba zaradi zaostrenih pogojev ne bo ponovila predlanskih prodajnih rezultatov.

Leto 2012 je bilo najslabše leto za proizvajalce pnevmatik v Evropi v zadnjih sedmih letih, pravi Villard, kljub temu pa so v kranjski družbi optimistični za naprej. V družbi vlagajo za prihodnja leta, zato se preveč ne ozirajo na določeno leto, saj je prodaja pnevmatik zelo elastična, je dejal.

Villard je za STA povedal, da so s prodajo zimskih pnevmatik v Sloveniji, te predstavljajo približno 65 odstotkov prodaje kranjske družbe v Sloveniji, zadovoljni. Ob tem je napovedal širitev prodaje na nove trge, in sicer Moldavijo in Ciper.

Goodyear Dunlop Sava Tires, ki letos praznuje 15. obletnico delovanja znotraj družbe Goodyear, je z blagovno znamko Sava tradicionalno navzoča v državah nekdanje Jugoslavije, srednji in vzhodni Evropi, pa tudi v Veliki Britaniji in Franciji. Proizvaja pa tudi druge znamke znotraj koncerna Goodyear, in sicer pnevmatike znamk Fulda, Goodyear, Dunlop in Debica.

Če je prej družba Sava Tires veljala za proizvajalca nižjecenovnih gum, se je v zadnjih letih prelevila v proizvajalca najbolj zahtevnih pnevmatik, je dejal.