Dars najel še 38 milijonov evrov posojila

Imos Holding v stečaj

Potem ko je gradbeno podjetje Imos lanskega novembra pristalo v stečaju, je sodišče včeraj začelo stečajni postopek tudi nad krovno družbo Imos Holding. Ta je v letu 2013 ustvarila 7,7 milijona evrov izgube.

DZS grozi izvršba NLB

Družba DZS pod vodstvom Bojana Petana naj bi bila po poročanju medijev tik pred finančnim zlomom. NLB naj bi namreč od nje zahtevala 2,3 milijona evrov zaradi poroštva hrvaški družbi Digitel. S tem bi bil ogrožen sporazum o finančnem prestrukturiranju med DZS, bankami upnicami in DUTB. Na DZS bodo uporabili vsa pravna sredstva za izpodbijanje izvršbe NLB.

GSS posebni revizor Cetisa

Delničarji celjskega Cetisa so na izredni skupščini sprejeli nasprotni predlog družbe MSIN, ki je 64-odstotna lastnica, in za posebnega revizorja imenovali revizijsko družbo GSS. Preverjala naj bi posle v zvezi s prodajo delnic Hita družbi Cetis-Graf ter nakup delnic škofjeloške družbe Embalažno grafično podjetje. Kad in SDH, ki imata skupno dobrih 15 odstotkov lastništva, sta za revizorja predlagala družbo Deloitte revizija. Napovedujeta izpodbojno tožbo.

Pinterju pet mesecev pogojne kazni

Mariborsko sodišče je nekdanjemu direktorju Konstruktorja Marjanu Pinterju izreklo pet mesecev pogojne zaporne kazni in dobrih 2000 evrov pogojne stranske denarne kazni za preskusno dobo dveh let. Na predobravnavnem naroku je Pinter priznal, da je z 12.000 evri podkupil Vinka Merca, nekdanjega vodjo oddelka za okolje in prostor na mariborski upravni enoti.

OZS proti morebitnemu bencinskemu centu

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) nasprotuje uvedbi bencinskega centa, ki se v zadnjem času omenja kot dodaten vir financiranja za vzdrževanje 6000 kilometrov cestne infrastrukture v Sloveniji. Pomenil bi namreč dodatno obremenitev gospodarstva.

Amazon in Luksemburg izigrala zakonodajo?

Evropska komisija, ki jo vodi nekdanji luksemburški premier Jean-Claude Juncker, je včeraj objavila nezaupno različico oktobrske odločitve o začetku preiskave davčnih dogovorov ameriškega spletnega trgovca Amazona z luksemburškimi oblastmi. V dokumentu komisija izraža sum, da je šlo pri dogovorih za nezakonito državno pomoč.

Pripravila Jan Bratanič in STA