“Gospodarski oskarji” osmim nagrajencem

Dodatno se odpira sodni register

Poslanci so v okviru paketa sprememb na področju pravosodja potrdili predlog novele zakona o sodnem registru. Z novelo se med drugim vsakomur omogoča javni dostop do podatkov o tem, ali in v katerih pravnih subjektih je določena oseba član organa vodenja ali nadzora oziroma prokurist ter ustanovitelj oziroma družbenik.

Naprodaj nasedle naložbe države

Slovenski državni holding (SDH), Kapitalska družba (Kad) in Modra zavarovalnica so objavili oglas, v katerem prodajajo skupne deleže v 15 družbah, med drugim v Večeru, TKI Hrastnik in Velani. Pri večini gre sicer za manjšinske lastniške deleže manj znanih slovenskih podjetij. Zainteresirani za nakup morajo svoje ponudbe poslati najpozneje do 31. marca opoldne.

Začetek serije dogodkov za zagonska podjetja

Z včerajšnjim dogodkom Forum 100% start:up v Ljubljani se je začela serija dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih bodo startupom poleg novega kroga tekmovanja za izbor startupa leta predstavili tudi možnosti financiranja v okviru razpisov Slovenskega podjetniškega sklada.

Iščejo novega direktorja Inštituta Jožefa Stefana

Inštitut Jožefa Stefana je včeraj objavil razpis za direktorja inštituta. Prijave sprejemajo v roku 15 dni od objave, direktor pa bo imenovan za obdobje petih let. Inštitut od leta 2005 naprej vodi Jadran Lenarčič.

Še 14 dni za nakup Adrie Tehnike

Rok za oddajo ponudb za nakup družbe za vzdrževanje letal Adria Airways Tehnika, ki je v lasti Aerodroma Ljubljana in državne Posebne družbe za podjetniško svetovanje (PDP), je zaradi interesa dodatnih ponudnikov znova podaljšan, tokrat do 20. marca.

Pripravila Tomaž Modic in sta