Goletovi nov mandat na čelu Adrie Mobil

Nadzorni svet Adrie Mobil je generalni direktorici Sonji Gole potrdil nadaljnji štiriletni mandat, kar smo v Dnevniku že napovedali. Omenimo, da je Goletova na čelu Adrie Mobil, ki je v prvem četrtletju ustvarila 83 milijonov evrov prihodkov, neprekinjeno že od leta 1996.

Igor Kržan prvi mož Trima

Nadzorni svet Trima je za novega predsednika uprave imenoval Igorja Kržana. Nadzorni svet bo po novem vodil Gregor Krajnc. Nadzorniki so hkrati obravnavali tudi poročilo o odpravi insolventnosti po uspešni dokapitalizaciji Trima in končni izid dokapitalizacije ter podpis dodatka h krovni pogodbi o finančnem prestrukturiranju ocenili kot izjemno pozitivno novico.

Vodstvu Uniorja razrešnice

Skupščina delničarjev zreškega Uniorja je včeraj sklenila, da lanska bilančna izguba v višini 25,4 milijona evrov, sestavljena iz lanskega izgube, ki je znašala 3,5 milijona evrov, in izgube iz preteklih let v višini 21,8 milijona evrov, ostane nepokrita. Upravi in nadzornemu svetu so podelili razrešnico za lansko poslovno leto.

SDH uradno ustanovljen

Statut Slovenskega državnega holdinga (SDH) je bil na podlagi sklepa ljubljanskega okrožnega sodišča vpisan v sodni register, s čimer se je Slovenska odškodninska družba tudi uradno preoblikovala v SDH.

Modra ne bi izplačala dividend...

Na skupščini Modre Zavarovalnice, ki bo potekala 15. julija, bodo uprava in nadzorniki delničarjem predlagali, da se 1,84 milijona evrov bilančnega dobička prenese v druge rezerve iz dobička.

... Domel bi izplačal 0,5 evra

Na skupščini Domel Holdinga, ki bo potekala 15. julija, bodo delničarji odločali tudi o delitvi 5,8 milijona evrov bilančnega dobička. Uprava predlaga, da se med delničarje razdeli 241.000 evrov ali 0,5 evra bruto na delnico.

”Vpliv bančništva precenjen“

Vpliv bančništva v slovenskem gospodarstvu je po oceni vodilnih mož največjih bank povsem precenjen. Bančništvo je le servis gospodarstva in ne njegova hrbtenica, je dejal predsednik uprave NLB Janko Medja, prvi mož NKBM Aleš Hauc pa mu pritrjuje z besedami, da je za delovanje gospodarstva bolj potreben makroekonomski pravni okvir.

Miranda prvi nadzornik ZBS

Nadzorniki Združenja bank Slovenije so na včerajšnji seji za predsednika nadzornega sveta ZBS soglasno imenovali Giancarla Mirando, predsednika uprave Banke Koper. Njegova namestnika sta prvi mož NLB Janko Medja in vodja Nove KBM Aleš Hauc.

Ustavljena prisilka Tača

Tovarna asfalta Črnuče (Tač) je znova plačilno sposobna, zato je ljubljansko okrožno sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave. Tač je namreč zunaj postopka odpravil vzroke za insolventnost, med drugim se je z največjim navadnim upnikom KPL dogovoril za odlog 1,16 milijona evrov terjatev, hkrati je poplačal tudi zapadle davke in prispevke.

Pripravila Jan Bratanič in STA