Zagovorniki so želeli, da se postopek nadaljuje brez izločitve družbe, saj naj za to ne bi bilo razloga, ker sojenje poteka v nenavzočnosti zakonite zastopnice družbe. Šrot je vprašal, ali ji lahko vabila sam vroči, saj gre za njegovo soprogo, vendar pa je sodnica dejala, da mora biti družba kljub temu formalno izločena.

Šrot, ki ga obtožnica bremeni zlorabe položaja, je namreč kot prvi mož Pivovarne Laško ter predsednik nadzornih svetov Pivovarne Union in Radenske v letih 2008 in 2009 izpeljal menedžerski prevzem Pivovarne Laško.

Pivovarna Laško in njene hčerinske družbe naj bi bile zlorabljene za povečanje koncentracije Šrotovega lastništva v skupini Pivovarne Laško, ki jo je izvajal prek povezanih družb Infond Holdinga, Šrotu očita tožilec Jože Kozina.

Družbe znotraj skupine so namreč, domnevno po Šrotovih navodilih, sklepale posojilne pogodbe s Šrotom povezanima družbama Infond Holding in Center Naložbe, vendar posojila nikoli niso bila poplačana v celoti.

Nekdanjemu direktorju Infond Holdinga Matjažu Rutarju in nekdanji Šrotovi svetovalki Vesni Rosenfeld pa tožilec očita pomoč pri kaznivem dejanju zlorabe položaja. Zloraba položaja se očita tudi družbi Atka-Prima.