Andrew Fitzgerald je v New Yorku nedavno predstavil nov projekt, ki bo konec leta zaživel na tvitterju. Gre za "Fiction Festival“, ki se bo med 28. novembrom in 2. decembrom v celoti odvil na spletu.

Fitzgerald je izpostavil zgodbo Jennifer Egam "Black Box“, ki jo je neke poletne noči objavila tvit za tvitom. Pri omenjenem projektu gre torej za iskanje novih načinov uporabe twitterjeve platforme.

"Verjamemo, da je twitter pravo orodje za kreativno izražanje. Premakniti želimo meje uporabe in vzpodbuditi objavljanje zgodb. Zanima nas, kako daleč lahko pridemo.“

Na tvitterju debate največkrat potekajo o aktualnih temah, politiki. Organizatorji festivala tako verjamejo, da lahko ta služi tudi za pripovedovanje fiktivnih zgodb. Kot je povedal profesor z Univerze Michigan, je tvitanje uporabno tudi za literarne avtorje. Med 28. novembrom in 2. decemborm bodo tako v spletnem pripovedovanju zgodb sodelovali avtorji s celega sveta. Svojo zgodbo lahko predstavi vsakdo, z nekaj sreče pa bo objavljena v okviru festivala.