Yahoo je tožbi, ki jo je sicer vložil pred šestimi tedni, dodal še dve točki, po katerih naj bi Facebook kršil njihove spletne patente, s čimer se je skupno število spornih točk povzpelo na 12. Istočasno so pri Yahooju tudi zavrnili točke v nasprotni tožbi, ki jo je proti njim vložil Facebook, ker naj bi Yahoo nepooblaščeno prekršil 10 Facebookovih patentov.

Pri Yahooju so to dejanje najbolj priljubljenega družbenega omrežja že označili za "neprimerno obnašanje" in "nizek udarec". Ob tem so Facebook tudi obtožili, da je prekršil "gentlemanski dogovor" med podjetjema o pošiljanju opozoril glede možnega kršenja patentov pred vlogo tožbe.

Pojasnili so tudi, da je Facebook potem, ko so proti njem vložili tožbo, kupil večje število patentov, da bi lahko vložili "povratno tožbo" proti Yahooju. Potem naj bi se predstavniki Facebooka prišli dobesedno pogajati, kako bi Yahoojeve storitve in servisi lahko delovali na tehnologijah, ki sodijo pod Facebookovo intelektualno lastnino.

Pri Yahooju so zaradi tega prepričani, da je Facebook na nezakonit način dobil informacije o njihovem poslovanju, poroča AP. "Če Facebook ni nezakonito pridobil zaupnih Yahoojevih poslovnih informacij, potem ne bi mogel ustvariti osnov za številne obtožbe o kraji intelektualne lastnine," zdaj trdijo Yahoojevi odvetniki.

Treba je vedeti, da je Facebook malo po tem, ko je Yahoo vložil tožbo proti njem, od podjetja IBM kupil 750 patentov, ta ponedeljek pa je od Microsofta za 550 milijonov dolarjev odkupil še 650 patentov.