Šef ameriške Državne varnostne službe Keith Alexander je odnose zaostril z včerajšnjo izjavo v Beli hiši, ko je posvaril predsednika države, da je nujno nadzorovati rast in moč Anonimnih, saj bi lahko kmalu predstavljali resno grožnjo za ameriško infrastrukturo. Alexander po poročanju Wall Street Journala meni, da bodo v kratkem zmožni rušitve celotnih sistemov za električno oskrbo.

Strokovnjak za kiber varnost James Lewis se je ob misli na to možnost pošalil: "Želite okupirati Wall Street? Kaj mislite o tem, da bi ga izklopili? Vsaj za en dan.“ Kljub temu pa meni, da trenutno še niso tako močni, da pa bi do teh možnosti lahko prišli z malo boljšo organizacijo in minimalno širitvijo.

Preberite še: V soboto nov protest proti Acti, Anonimni tokrat tudi z opozorilom RKC

Anonimni na to odgovarjajo, da varnostne službe zgolj strašijo in da njihove izjave nimajo veze z realnostjo. Na twitterju so ob tem zapisali: "Zakaj bi anonimni zrušili sisteme elektrike. Nekateri ljudje so priključeni na aparate in njihova življenja so odvisna od teh aparatur.“

Anonimni pa pozivajo k bojkotu imetnikov avtorskih pravic. Akcijo so poimenovali Črni marec. Več o tejm si lahko preberet tukaj.