"Amis se namerava skladno s pouki o pravnem sredstvu pritožiti zoper vse tri prejete odločbe," so pojasnili v tem mariborskem ponudniku dostopa do interneta. Zaradi tega se rok izvršitve ukrepov, ki jim jih je naložil urad, prestavi do odločitev pristojnega organa o pritožbah.

Ob tem v Amisu še pojasnjujejo, da so odločbi za omejitev dostopa do spletne strani www.bet-at-home.com in www.bwin.com prejeli 19. marca in bi ju bili dolžni izpolniti s 3. aprilom. Odločbo za omejitev dostopa do spletne strani www.expekt.com pa so prejeli 22. marca in bi jo bili dolžni izpolniti s 6. aprilom.

Da se bodo pritožili na ministrstvo za finance oziroma urad za nadzor prirejanja iger na srečo, so danes potrdili tudi v Telekomu Slovenije.

Na finančnem ministrstvu preučujejo možnost spremembe zakonodaje

Na finančnem ministrstvu so medtem dejali le, da preučujejo možnost spremembe zakonodaje. Izdajanja odločb ne želijo posebej komentirati, dodajajo pa, da ima vsak ponudnik možnost sodnega varstva.

Omenjeni urad je 17. marca ponudnikom dostopa do interneta poslal tri odločbe z zahtevo za blokado tujih spletnih stavnic Bwin, Bet-at-home in Expect. Podlago za odločbe, s katerimi v bistvu uvaja filtriranje interneta, je našel v nedavno popravljenem 107. členu zakona o igrah na srečo.

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je finančnemu ministrstvu, pod katerega okrilje sodi omenjeni urad, že podalo pobudo za čim prejšnjo spremembo zakona o igrah na srečo. Menijo namreč, da omenjena januarja potrjena novela zakona na tem področju v pravni red vnaša možnosti omejevanja svobode interneta.

Nad tem so zaskrbljeni tudi ponudniki dostopa do interneta. Zato so v četrtek oblikovali skupno izjavo za javnost, v kateri predlagajo uradu za nadzor prirejanja iger na srečo, da odpravi sredi marca izdane odločbe.