Do zdaj so ženske o točnem datumu spočetja običajno lahko le ugibale, s pomočjo novega domačega testa pa lahko poleg informacije o nosečnosti izvejo tudi, koliko časa so že noseče. Ključnega pomena ob zanositvi je namreč poleg same priprave na nosečnost tudi podatek o času spočetja, so sporočili iz podjetja.

Izsledki najnovejše raziskave o nosečnosti v Sloveniji kažejo tudi, da si več kot tretjina anketirank točen datum zanositve želi izvedeti zato, da bi lahko pričele z načrtovanjem svojega porodniškega dopusta.

Po raziskavi sodeč pa tri petine anketiranih Slovenk med 20 in 40 letom o nosečnosti še ne razmišlja ter večinoma uporablja zaščito. Medtem petina vprašanih načrtuje nosečnost, enak odstotek pa jih zaščite ne uporablja kljub temu, da ne načrtujejo nosečnosti, je pokazala raziskava.

Med drugim je v februarju izvedena raziskava pokazala tudi, da tri četrtine vprašanih žensk pozna točen datum zadnje menstruacije, 90 odstotkov pa jih tudi ve, kdaj so imele nazadnje spolne odnose. Ob tem se večini vprašanih v prvih tednih po zanositvi zdi pomembno prenehanje uživanja alkohola, prenehanja kajenja, obisk pri zdravniku in začetek jemanja folne kisline.