V reviji The Archives of Dermatology so objavili izsledke raziskave, v kateri so preučevali nove možnosti reševanja redčenja las oziroma plešavosti. In prišli so do naslednje ugotovitve: izgubljene lase lahko nadomestijo z dlakami z nogah, kot se je izkazalo po uspešni presaditvi slednjih. Postopek ima tako potencial obravnave in prekrivanje moške plešavosti, kar je najbolj pogosta oblika izgube las.

Metode, ki so se jih pri transplantaciji las posluževali do sedaj, so predstavljale presaditev lasnih mešičkov s predela okoli ušes, ki je imenovano tudi kot "varno območje“, saj je ta predel imun na hormone, ki povzročajo izpadanje las oziroma plešavost in tako ni bojazni, da bi lasni mešički s tega predela lasišča po presaditvi odpadli. Kljub obstojnosti pa so lasje z zadnjega dela glave trši kot sprednji lasje, kjer ponavadi izvajajo presaditev.

"Naravno lasišče je zelo mehko,“ poudarja dermatolog z medicinske fakultete kalifornijske univerze in avtor poročila o novih načinih presajanja las Sanusi Umar. "Na zadnji strani glave pa  boste našli najdebelejše lase. Če te uporabite na sprednji strani glave, bo presaditev lahko učinkovala ne ravno uspešno,“ še pojasnjuje dermatolog.

Zdravnik je izhajal iz lastne izkušnje. Leta 1996 je začel izgubljati lase in se tako prepustil klasični presaditvi las. Ker z rezultatom ni bil zadovoljen, se je odločil za specializacijo iz dermatologije in tako začel raziskovati možnosti presaditve dlak z nog, ki so lasem na sprednji strani glave veliko bolj podobni in tako predstavljajo dober približek naravnemu lasišču.

Novo tehniko je Umar na svoji kalifornijski kliniki preizkusil na dveh pacientih, v obeh primerih je zdravniška ekipa presadila približno 1,000 dlačnih mešičkov, ki je enega po enega vcepila v lasišče. Kot poročajo sta oba pacienta z rezultatom zadovoljna, Umar pa z novimi presaditvami nadaljuje. Med pacienti je tudi ena ženska.