Tako so bile celotne družine že poslane na različne tečaje, kjer so jih poučili o zdravi prehrani in prehranjevanju otrok. Raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da se je v bolnišnicah zaradi prekomerne teže v zadnjih petih letih zdravilo prek 5500 otrok in mladostnikov, mlajših od 16 let.

Štiristo od teh je bilo mlajših od pet let, vsaj 40 pa celo še ni dopolnilo enega leta starosti. Specialisti pravijo, da imajo opravka z enoletniki, ki tehtajo tudi do 20 kilogramov, kar je enkrat več od njihove "zdrave" teže, poroča britanski Daily Mail.

Znan je tudi primer petnajstletnik, ki je tehtal več kot 160 kilogramov in so ga zdravili v bolnišnici v North Staffodshiru. Veliko otrok trpi zaradi bolezni, povezanih z debelostjo, ima denimo težave pri dihanju, sladkorno bolezen, šestletnika in osemletnika pa je zaradi težav, povezanih z debelostjo, zadela tudi kap.

Zdravniki se srečujejo le z najbolj ekstremnimi primeri, zato zdravstveni strokovnjaki svarijo, da bi bil lahko splošni problem debelosti pri dojenčkih in majhnih otrocih veliko večji.