Za nazive v petih kategorijah se je potegovalo 122 prijavljenih strani, Dnevnik.si pa je v finalu premagal stran, pri kateri sodeluje medijske hiša Večer, Blogorola.com. Dnevnik.si je nagrado nasledil po projektu Najdi.si, Zemljevidi, ki so si naslov Netko prislužili lani, ko so v finalu premagali portal 24ur.com.

Dnevnik.si je v zadnjem letu doživel korenito spremembo in je v zelo kratkem času prerasel v enega vodilnih dnevno-informativnih spletnih projektov v državi. Ob pisani vsebini Dnevnik.si od letošnje jeseni naprej ponuja še gibljive slike, portal DnevnikVideo.TV, ki v kratkem dobiva še studijsko obliko, v prihodnjih mesecih pa bo Dnevnik.si obogaten še z bistveno izboljšanim poslovnim portalom, prenovljenimi tiskanimi edicijami na spletu, spletni trgovini, vsebino na mobilnih telefonih, obenem pa bo v okviru portala samostojno zaživela še podstran Nedeljski.si.

"Vkolikor bodo spodbudni tudi rezultati jesenskega merjenja MOSS - in, sodeč po lastnih anketah naj bi bilo zelo spodbudni - bo plod enoletnega, sicer izjemno  garaškega dela zares popoln. Nagrada za uredništvo pomeni dodatno samozavest, predvsem pa je najbolj pomembno zavedanje, da je projekt očitno na pravi poti. O 'pravi poti' pričajo tudi številke obiska, ki rastejo iz dneva v dan, za kar se vsem uporabnikom najlepše zahvaljujemo," je povedal urednik Dnevnik Online Milan Slana.

Nagrada Netko, ki obstaja že od leta 1999 naprej, je danes usmerjena predvsem k ugotavljanju, ali je uporaba interneta pri nekem ponudniku dosegla svoj cilj, ali je portal tehnično ustrezen in oblikovno všečen in, ali je uspelo izkoristiti vse možnosti, ki jih ta medij ponuja. »Nagrada Netko se podeljuje podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih strani,« poudarjajo ustvarjalci projekta.

DnevnikVideo.TV: Kdo smo in, predvsem, kaj hočemo...: