86-letni Castro je v Hotelu Nacional v soboto popoldan spremljal venezuelskega gosta, še kakšne pol ure klepetal z osebjem, nato pa odšel, je za AP povedala vodja hotela Yamila Fuster. Sama ob obisku velikega kubanskega voditelja v hotelu sicer ni bila prisotna, so ji pa sodelavci povedali, da je bil Castro videti zelo dobro. "Nosil je pisano srajco in klobuk," je dodala.

Fusterjeva sicer ni želela izdati imena pomembnega gosta, ki ga je Castro pospremil, so pa drugi gostje v hotelu povedali, da naj bi šlo za nekdanjega venezuelskega podpredsednika Eliasa Jauao.

V javnosti zaenkrat niso objavili še nikakršnih fotografij, a je možno, da jih bodo v prihajajočih dneh. Kubanska vlada novice ni niti potrdila niti zanikala, novinarje je po odgovore napotila k vodji hotela. Ta je najbolje poznan na Kubi, v njem pa domujejo najprestižnejši gosti otoka.

V zadnjih mesecih je zdravstveno stanje Fidela Castra sprožalo številna vprašanja. Po nekaterih podatkih je bil že na robu smrti, a se očitno še dobro drži, kar je pred dnevi v izjavi za javnost potrdila tudi kubanska oblast. Na televiziji ali v javnosti se 86-letnik ni pojavil vse od marca, ko je sprejel papeža Benedikta XVI.