Tako sta se kandidata zabavala na dobrodelni večerji, ki jo je organiziral newyorški nadškof Timothy Dolan. Slednji je bil z aktualno administracijo v laseh zaradi provizij glede kontracepcije, določenih v Obamovi zdravstveni reformi.

Mitt Romney, ki je imel pred tradicionalno večerjo za predsedniška kandidata, vrsto obiskov v drugih državah, je na oder stopil v lepi obleki, nosil pa je tudi kravato. "Po dolgi kampanji je bilo prav sproščujoče obleči nekaj, kar z Ann nosiva doma," se je iz svojega zajetnega premoženja pošalil Romney.

Obama je priznal poraz na prvem soočenju in na večerji dejal: "Na drugem soočenju sem imel veliko energije. Sproščujoč spanec, ki sem si ga privoščil na prvem soočenju, se je obrestoval." V svojem govoru se je dotaknil tudi kritik, da je bil v tujini ob začetku svojega mandata preveč priljubljen. "Navdušen sem, kako se je guvernerju Romneyju temu problemu uspelo izogniti," je zbodel svojega konkurenta.

Nadškof Dolan je bil zaradi organizacije dobrodelne večerje precej kritiziran, pozivali so ga, naj Obame ne povabi. A sam se želi izogniti obtožbam, da je kateremu kandidatu bolj naklonjen, saj je pred letošnjo kampanjo blagoslovil oba štaba.

Preberite komentarje Andreja Mrevljeta po prvem in drugem soočenju Obame in Romneya. Zadnje soočenje se bo odvilo prihodnji teden.