Kot je poročal observatorij, naj bi le včeraj v nadaljujočih se spopadih v prestolnici, na severu, zahodu in vzhodu dežele, umrlo več kot 260 ljudi, vključno s civilisti in vojaki na obeh straneh. Umrlo je kar 92 vojakov, kar je od začetka vstaje proti Bašarju al Asadu ena večjih dnevnih izgub na strani vladnih sil.

Uradna državna tiskovna agencija Sana je prav tako poročala o vsedržavnem nasilju in na ducate umorjenih upornikih, ki jih sami pravijo ''plačani teroristi''. Kot poroča Reuters te informacije sicer niso bile nemudoma preverljive, dejstvo pa ostaja, da število vsakodnevnih žrtev skokovito narašča iz mesec v mesec.

Čeprav je bila velika večina mednarodne pozornosti zadnje tedne usmerjena na turško sirsko mejo, kjer se odnosi med državama zaradi sirskega napada na turško mesto zaostrujejo, pa se tako Alepo, kot Homs, ki se nahaja severno od Damaska in v bližini meje z Libanonom, dobesedno utapljata v vsakodnevnih spopadih, napadi pa se odvijajo tudi v predmestju Damaska in na podeželju.

Sana sicer trdi, da naj bi se provladne sile za danes pripravljale na dokončen prevzem predela Alepa imenovanega Karm al Jabal.

Od marca leta 2011, ko se je začela vstaja proti vodji Bašarju al Asadu, je v sirski državljanski vojni umrlo že vsaj 30000 ljudi, več kot 340 tisoč pa jih je prebegnilo v tujino. Kljub posredovanju in pozivom mednarodnih skupnosti, se sirske provladne sile in oblasti ne umaknejo, odstopa Asada ni pričakovati. Odrasli in otroci bežijo iz obleganih in dnevno bombardiranih mest, nasilju in spopadom upornikov in vladne vojske pa ni videti konca.

Vse o sirski državljanski vojni za vas že od vsega začetka spremljamo TUKAJ.