"Predsednika sta med srečanjem razpravljala o različnih temah, med drugim tudi o ukrepih za ustavitev notranjih napadov na ameriške, koalicijske in afganistanske sile,“ so sestanek prek videokonference povzeli v Beli hiši.

Predsednika sta se dogovorila tudi o nadaljevanju uveljavljanja strateškega partnerstva, ki sta ga državi podpisali maja, med zadnjim obiskom ameriškega predsednika v Afganistanu, poroča Reuters. Bela hiša je v torek napovedala, da se časovnica postopnega umika ameriških vojakov iz države ne bo spremenila. Nato bo večino svojih enot iz države umaknil leta 2014.

V letošnjem letu je bilo v "notranjih“ napadih iz vrst afganistanskih varnostnih sil ubitih vsaj 51 tujih vojakov. Nato je v torek ukazal omejitev operacij z afganistanskimi silami, a so omejitev označili kot začasno. Prav tako naj ne bi ogrozil prenosa varnostnih operacij na domače varnostne sile.

Voditelja sta se pogovarjala tudi o potrebi po umirjenih in nenasilnih reakcijah na žaljive vsebine, so sporočili iz Bele hiše.