Kampanja za ponovno izvolitev predsednika Baracka Obame je ugotovila, da bo na letošnjih volitvah ključnega pomena to, kdo bo uspel prepričati več volivcev v pravilnost svoje vizije gospodarskega razvoja. Ameriško gospodarstvo je nazadnje cvetelo, ko je bil v Beli hiši demokrat Clinton, ki bo sedaj 5. septembra volivce na svoj način prepričeval, da ni druge izbire kot nov štiriletni mandat Obame.

Clinton je zaradi svojih človekoljubnih dejavnosti po koncu drugega mandata leta 2001 v ZDA zelo priljubljen.

Po pisanju časnika Daily News je Bill Clinton z navdušenjem sprejel ponujeno vlogo na demokratski nacionalni konvenciji, sedanji podpredsednik Joseph Biden pa bo govoril dan kasneje. Clinton je med kampanjo leta 2004 ostro napadal Obamo, odkar pa je ta njegovi soprogi Hillary Clinton podelil položaj državne sekretarke, ga Clinton podpira.

Ameriška televizija USA ravno v teh dneh prikazuje novo nanizanko "Politične živali", v kateri Sigourney Weaver igra državno sekretarko ZDA, ki se po štirih letih dela za puhlega predsednika, proti kateremu je izgubila kampanjo, odloči za ponovno kandidaturo ne glede na posledice. Pri tem ji skuša pomagati njen mož, nekdanji predsednik ZDA, od katerega se je ločila, ker jo je nenehno varal.

O tem, kdo so ustvarjalcem nanizanke služili kot modeli iz resničnega življenja ni dvoma, čeprav na primer predsednik v tem primeru ni temnopolt, ampak Američan italijanskega porekla. Nanizanka je zabavna, čeprav z idejo o ponovni kandidaturi državne sekretarke proti sedečemu predsedniku povsem nerealna. Vendar pa nekdanjega predsednika ZDA ustrezno prikaže kot človeka, ki hudo pogreša svojo vlogo v središču politične pozornosti.