Hollande je prepričan v nujnost vojaškega posredovanja v nekdanji francoski koloniji Mali, kjer so islamisti zavzeli sever države. Vendar je poudaril, da mora afriška skupnost sama odločiti, kako in kdaj posredovati na severu Malija. Po njegovih besedah se na severu države širi strukturiran in organiziran terorizem, ki uničuje svetovno dediščino in ogroža tako afriške države kot Evropo.

Vojaško posredovanje bi moralo potekati pod afriških vodstvom, lahko pa bi se pridružile tudi mednarodne vojaške sile, je dejal francoski predsednik. Dodal je, da morajo Afričani odločiti, v kakšni obliki naj Združeni narodi in Afriška unija posredujejo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Glede razmer v Siriji pa je Hollande poudaril, da bi moral Asad odstopiti in spomnil, da Kitajska in Rusija blokirata nadaljnje ukrepanje Varnostnega sveta ZN. Ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu pa je dejal, da je "najhujše, kar se lahko zgodi, državljanska vojna v Siriji". Vendar je dodal, da razume željo Rusije po ohranjanju zgodovinskih in gospodarskih vezi s Sirijo.

Hollande pa se je v intervjuju dotaknil tudi škandala iz svojega zasebnega življenja, v katerega so vpleteni predsednikova sedanja partnerica, nekdanja življenjska sopotnica in njegov sin. Njegova trenutna partnerica Valerie Tierweiler je namreč junija na socialnem omrežju Twitter objavila sporno sporočilo, v katerem je posredno kritizirala Hollandovo nekdanjo partnerico Segolene Royal. Sin Royalove in predsednika Thomas Hollande je spor ponovno v osredje postavil ta teden, ko je javno kritiziral Trierweilerjevo.

Hollande je danes dejal, da je Trierweilerjevi in svoji družini zapovedal, da morajo spoštovati ločitev njegovega javnega in zasebnega življenja. "Menim, da se morajo zasebne zadeve reševati zasebno," je na škandal dejal Hollande.