Volitve so v Izraelu predvidene oktobra prihodnje leto, danes pa so izraelski mediji poročali, da se je Netanjahu z dvema poslancema svoje stranke pogovarjal o možnostih, da bi volitve prestavili na zgodnejši datum.

Netanjahu naj bi svojim strankarskim kolegom sporočil, da se zavzema za volitve 14. avgusta ali 4. septembra, a o tem še ni sprejel končne odločitve.

Napovedi o predčasnih volitvah v Izraelu so se sprva pojavile, ko je Netanjahu predvolilno zborovanje svoje stranke pomaknil na januar in tako sprožil domneve, da se pripravlja na predčasno volilno kampanjo.

Domneve so postale še glasnejše konec minulega tedna, ko je zunanji minister Avigdor Liberman zagrozil, da bo njegova stranka Izrael naš dom izstopila iz koalicije, če parlament ne bo potrdil njegovega predloga zakona o vojaški obveznosti za vse, vključno z izraelskimi Arabci in najbolj ortodoksnimi verniki.

Najnovejše javnomnenjske raziskave kažejo, da bi Netanjahu na morebitnih volitvah ohranil položaj predsednika vlade, njegova stranka Likud pa naj bi še povečala število sedežev v parlamentu, še navaja dpa.

Preberite še:
- "Netanjahu zavaja Izraelce in svoje odločitve sprejema na podlagi mesijanskih občutkov"
- Cia in Mossad: Iran je že leta 2003 prenehal razvijati jedrsko orožje