Abdelkader Merah, brat t. i. morilca na skuterju, je bil že včeraj osumljen umorov, nato pa se je sodišče pred nedavnim odločilo, da ga tudi uradno obtoži kriminala. Obtožnica ga bremeni sostorilstva pri umorih, kraji in vpletenosti v teroristična dejanja. Čas do sojenja bo preživel v priporu.

Merah je med tem, kot poroča BBC, zanikal besede, da naj bi bil ponosen na svojega brata. Kot je povedala njegova odvetnica, ''Merah močno obsoja bratova dejanja in ni niti slučajno ponosen nanj.''
''Sicer pa upa, da ne bo postal grešni kozel za bratova dejanja, kar se na nek način že dogaja,'' je še dodala Anne-Sophie Laguens.

Svojci ga želiko pokopati v Alžiriji

Alžirski svojci Meraha so sprožili postopke, s katerimi bi ga pokopali v Alžiriji. Kot je ob tem sporočil Merahov stric Djamel Aziri, se s tem strinjata tudi njegova oče in mati.

Aziri je še povedal, da so trenutno v teku postopki za prevoz njegovega trupla v Alžirijo in organizacijo pogreba v pokrajini Medea na jugu Alžirije, od koder izvira Merahov oče. "Za zdaj ni za to nobene ovire. Vse je le stvar postopkov v Franciji," je dodal Aziri.

Oče 23-letnega morilca s skuterja se je leta 1994 ločil od njegove matere, trenutno pa živi na zahodu Alžirije, kjer vodi gradbeno podjetje.