V elektronski pošti piše, da je bil pokojni šef Al Kaide ustreljen in ubit med slavno operacijo ameriške posebne enote SEAL, ki je vdrla v njegovo poslopje v pakistanskem mestu Abotabad, telo pa so nato pripeljali v ZDA, kjer so ga kremirali. Elektronsko pošto, ki je bila namenjena Stratforju, naj bi prestregla skupina Anonimnih. Stratforja je sicer organizacija, ki analizira obveščevalne in geopolitične podatke.

Anonimni so prejšnji teden sporočili, da so prišli do 2,7 milijona zaupnih korespondenc organizacije ter da imajo dokaze za številne zločine. Povedali so tudi, da je Stratfor, ki se nahaja v teksaškem Austinu, povsem nebogljen, ko gre za varovanje podatkovnih baz.

Ameriška administracija je sicer ves čas govorila, da so Osamo bin Ladna po smrti 2. maja 2011 pokopali "nekje na morju" in pri tem upoštevali islamske običaje. V elektronski pošti, ki jo je medtem pridobil WikiLeaks, je podpredsednik za obveščevalne zadeve pri Stratforju Fred Burton izrazil dvome o uradni razlagi usode posmrtnih ostankov bin Ladna.

Povedal je, da je bilo bin Ladnovo "telo s Ciinem letalom namenjeno v Dover (Delaware, op.p),“ nato pa je letelo naprej "do Inštituta oboroženih sil za patologijo v Bethesdi (Maryland, op. p.).“ Trditve bodo gotovo sprožile val teorij zarote, saj je inštitut, ki ga v elektronski pošti omenja Burton, svoja vrata zaprl 15. septembra 2011, 11 mesecev po smrti Osame bin Ladna.

Anonimni na nove aretacije odgovorili z novimi povračilnimi napadi