Revija je seznam sestavila ob upoštevanju ocen premoženja, ki so ga imeli predsedniki v času vodenja države, ter stanja ameriškega gospodarstva v njihovem času.

Prvi predsednik je bil eden najbogatejših prebivalcev Amerike v tistem času, njegovo bogastvo pa je bilo rezultat njegovega smisla za posel, poroke z bogato vdovo ter dediščine. Imel je dve veliki plantaži, številne kmetije in je bil lastnik mnogih sužnjev, piše Forbes.

Na drugo mesto se je uvrstil Herbert Hoover, ki ga revija označuje za zadnjega resničnega poslovneža na čelu države. V dveh desetletjih preden je postal predsednik leta 1929, je v rudarskih poslih letno zaslužil 2,5 milijona dolarjev v današnji vrednosti. Hoover sicer kot predsednik ni prejemal plače.

Na tretjem mestu je Thomas Jefferson, ki je podedoval precejšnje bogastvo, a je kasneje trošil precej več, kot je zaslužil, in je leta 1826 umrl obubožan. Na četrto mesto se je uvrstil John F. Kennedy.

Sedanji predsednik Obama je po pisanju Forbesa življenje začel v razmeroma revni družini in ni mogel računati na družinsko bogastvo. Vendar pa sta s soprogo leta 2006 prijavila prihodke v višini milijona dolarjev, leta 2009 pa v višini 5,6 milijona, večino od prodaje knjig, ki jih je napisal. Danes naj bi bil Obama po oceni Forbesa vreden deset milijonov dolarjev.

Na jesenskih volitvah se bo Obama zelo verjetno pomeril z republikancem Romneyjem, ki pa bi na lestvici zasedel visoko četrto mesto.

Sicer pa revija Forbes ugotavlja, da je dejstvo, da doslej predsedniškega mesta v ZDA ni zasedel še noben revež. Večina najbogatejših predsednikov je sicer prišla iz bogatih in vplivnih družin in le peščica se jih lahko pohvali, da so do bogastva prišli z lastnim trudom.

Podobno kot Obama je imel tudi Bill Clinton težko otroštvo, vendar je bil, preden je postal predsednik, guverner države Arkansas, njegova žena pa je bila partnerica v največji odvetniški družbi v državi. Po odhodu s predsedniškega položaja je precej zaslužil s knjigami in predavanji in po oceni Forbesa Clinton verjetno še nikoli ni imel toliko denarja, kot ga ima zdaj.