Predstavnica hrvaške nacionalne televizije Dorote Lazanin Jelenc, sta v. d. urednik Informativnega programa HTV Dražen Miločić in glavni urednik HTV Bruno Kovačeivć predlagala, da se Šprajcu, ki je urednik in voditelj nedeljskega Dnevnika, izreče opozorilo zaradi kršitev delovnih obveznosti. Posledično je Šprajc prejel prepoved vodenja Dnevnika in izvajanja uredniških opravil. Poleg tega so Šprajcu zmanjšali plačo.

Nad odločitve, da se suspendira Šprajca, ker je objavil prispevek, v katerem je bila prikazana Tuđmanova odločitev, da "žrtvuje“ Vukovar, pa je razburila tudi hrvaško javnost. "Dovolj je vmešavanje politike v urejanje javne televizije, dovolj je dušenja novinarske svobode, dovolj je tega, da se državljanom postreže zgolj z 'njihovo' resnico,“ so zapisali Hrvati, ki pozivajo državljane, da se v čim večjem številu udeležijo protesta pred prostori HTV. Protestni shod je napovedan za danes ob 20. uri.

Nad delovanjem uredništva HTV pa ni navdušen niti bivši predsednik Hrvaške Stjepan Mesić. "Javna televizija in HTV to je, ali bi vsaj morala biti, mora biti zgleden primer za služenje interesu državljanov in najširše javnosti, ne pa poligon za izražanje paranoidnih konstrukcij zafrustriranih posameznikov, ki želijo uzurpirati vlogo sodnika in arbitra nad svobodnimi novinarji,“ je povedal Mesić.

Novinar HRT članom programskega sveta svoje povedal kar med Dnevnikom