"Danes podpisujem odlok za prvo sejo (spodnjega doma ruskega parlamenta) dume, ki bo 21. decembra," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP Medvedjev povedal na posebnem srečanju z vodji štirih poslanskih skupin. Kot je še dejal, "z volilnimi izidi nikakor niso vsi zadovoljni ... a temu je vedno tako".

Predsednik je obenem predstavil načrte za svoj letošnji nagovor narodu, ki bo 22. decembra. Dva dni kasneje bo v Moskvi predvidoma potekal množični opozicijski protest, na katerem že drugič v dveh tednih pričakujejo kakih 50.000 ljudi.

Medvedjev je v nedeljo - dan po najbolj množičnih protestih v Rusiji od razpada Sovjetske zveze - na svoji strani na socialnem omrežju Facebook zapisal, da se sicer ne strinja z izjavami protestnikov, a da bodo domnevne nepravilnosti in poneverbe volilnih izidov preiskali.

Na današnjem sestanku je v zvezi s tem povedal, da preiskava poteka in da je bilo vloženih 117 pritožb. "Volilne komisije in sodišča bodo vse pritožbe in tožbe sedaj skrbno preučili. Kjer bodo odkrite dejanske kršitve, bodo morali ukrepati," je zatrdil. A, kot kaže, s konstituiranjem novega sklica parlamenta na izsledke preiskave ne bo čakal.

Ta četrtek naj bi o najhujšem političnem viharju v Rusiji v zadnjih 12 letih, odkar je na čelu ruske države oziroma ruske vlade, obširneje spregovoril tudi premier Vladimir Putin. Na ta dan bo namreč po televiziji tradicionalno odgovarjal na vprašanja sodržavljanov.