Grant je komisiji, ki preučuje prisluškovalno afero (več o tem v skupni temi) in etiko britanskih medijev, dejal, da bi lahko leta 2007 podatke o njegovem ljubezenskem življenju tabloidi pridobili izključno prek prisluškovanja njegovim pogovorom ali glasovni pošti.

Po poročanju AP se britanski igralec ni mogel spomniti nikakršnega drugega načina, na katerega bi časniki lahko prišli do teh informacij.

"Me prav zanima, kaj je bil njihov vir, če ne vdiranje v telefon," je na pričanju, ki ga je v živo prenašala televizija, dejal Grant. 51-letni zvezdnik filma Štiri poroke in pogreb ter številnih drugih je ob tem še en tabloid, Daily Mirror, obtožil dostopa do njegove zdravstvene kartoteke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Niti Mail on Sunday niti Daily Mirror nista v lasti Murdochove medijske korporacije News Corporation, kjer je škandal s sporno novinarsko prakso izbruhnil najprej. Tabloid News of the World je nekaj dni po izbruhu afere julija po 168 letih celo prenehal izhajati.

Po izbruhu afere so aretirali že več kot deset novinarjev in urednikov tabloida, več ljudi, vključno z dvema policistoma, pa je izgubilo službo. Javno preiskavo, ki se v svojem prvem delu osredotoča na medijsko kulturo, prakse in moralo, je v luči šokantnih razkritij, ki še vedno prihajajo na dan, odredil premier David Cameron.

Grant je le ena od znanih prič, ki bodo pod prisego nastopile pred posebno komisijo. O zasledovanju, fotografiranju, nadlegovanju in drugih spornih metodah novinarjev bosta med drugim pričali tudi igralka Sienna Miller in pisateljica J. K. Rowling.

Poleg Granta so danes kot priče nastopili tudi starši ugrabljene in umorjene najstnice Milly Dowler. Razkritje, da so novinarji News of the World vdrli v njen telefon in zbrisali nekatera sporočila, da bi naredili prostor za nova, je namreč predstavljalo vrhunec škandala. Kot so dejali njeni starši, so s tem, ko se je njen telefonski predal spraznil, dobili lažno upanje, da je še vedno živa.