Po sprejetju zakona o telekomunikacijah - DZ ga je sprejel 10. aprila - je potrebno čimprej izvesti preoblikovanje javnega podjetja v gospodarsko družbo in izvesti vse potrebno za prilagoditev poslovanja Telekoma v razmerah liberaliziranega telekomunikacijskega trga. Zato je potrebno upravo ustrezno preoblikovati, tako da jo bodo sestavljali člani, ki imajo izkušnje na upravljalskem, finančnem in tehničnem področju, navajajo v ministrstvu.

Na ministrstvu za informacijsko družbo še sodijo, da bo tako preoblikovana uprava sposobna izvesti ustrezne spremembe v poslovanju in organizaciji Telekoma ter zagotoviti družbi ustrezen tržni delež na področju telekomunikacijskih storitev, zaposlenim pa večjo zaposlitveno varnost.

Kot je znano, je Marjana Podobnika na čelo uprave Telekoma imenovala Bajukova vlada 15. junija lani, njegovo imenovanje pa je v javnosti sprožilo številne polemike. Telekom Slovenije ima poleg predsednika uprave Podobnika še štiri člane; to so podpredsednik uprave Miran Kramberger, pristojen za področje informatike, mednarodnega poslovanja in marketinga, Milan Fujs, delavski direktor, Adolf Špenko, ki je pristojen za področje naložb in omrežja, ter Pavel Žakelj, ki vodi področje kadrovskih zadev, nabave in logistike (za slednja je podan predlog zamenjave).