Včeraj je potekal osmi dan protestov, ko so se mediji le zganili in o njih začeli poročati. Newyorški policisti so se protestnikov lotili s silo, nad njimi so uporabili tudi paralizatorje in solzivec, zaposleni na Wall Streetu (proti katerim se protestira) pa so na protestnike reagirali takole:

"Če vas ta video ne razjezi, ste del težave. Ampak kar naj se smejijo, gibanje se hitro širi po ZDA. Kmalu ne bodo imeli druge izbire kot poslušati. Čas je, da izbrišemo nasmeh z njihovih ust – mi smo Amerika,“ so zapisali na blogu Freakoutnation.com.

Sicer so včeraj aretirali približno osemdeset ljudi, na blogu pa opozarjajo, da bodo zlorabe s strani policistov le pomagale pri ustvarjanju dodatne jeze in na ulice pripeljale vse več ljudi.

Tudi ABC je poročal o uporabi nasilja nad protestniki. Tiskovna predstavnica NYPD je potrdila, da je bilo aretiranih približno osemdeset ljudi, najpogosteje zaradi kršenja prometnih pravil. "Ena oseba je bila aretirana zaradi napada na policista,“ je povedala. Sicer pa o uporabi paralizatorjev in solzivca nad protestniki ni bila seznanjena.

Oglejte si tudi spodnji primer nasilja nad protestniki.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Na spletu je objavljen tudi video, ko policist iz neznanega razloga protestnika vrže na tla.

"Še vedno lahko odidete, ne da bi bili aretirani,“ je policija povedala protestnikom in jih kljub temu nekaj aretirala. Med njimi je bila tudi 25-letna Cristina Gonalez, ki se je med poskusi klicanja svoje sestre nahajala v zadnjem delu policijskega kombija, nato še spregovorila z novinarji ABC.

"Ničesar nas niso obtožili, ne vem, kaj se je zgodilo. V zadnjem delu kombija nas je šestnajst, vroče nam je. Tukaj pa je tudi moški, ki bi potreboval zdravniški oskrbo. Krvavi iz glave, lisice ima zavezane pretesno.“

Skupina na svoji spletni strani poroča, da so vsaj enega protestnika aretirali zaradi fotografiranja. Tiskovna predstavnica NYPD pa je povedala, da policija ne aretira niti ne preganja snemalcev oziroma fotoreporterjev.