Kuhar zato poziva ljudi, da si sami preberejo zakon ter takšnim različnim zlonamernim interpretacijam ne verjamejo. Tudi zato, ker zakonik nenazadnje zelo široko podpira stroka, sociologi in psihologi, združenje socialnih delavcev, tudi fakulteta za socialno delo, ki izobražuje nove kadre, ki se bodo s tem zakonom v vsakdanjem življenju srečevali in z njim najbolj delali, meni Kuhar. V tem smislu se mu zdi omenjena podpora zakoniku garant za to, da je ta dober.

Kot je dejal, gre pri tem za interpretacije, da država z zakonom uvaja totalitarizem in bo kar po vrsti jemala otroke, jih zasliševala in podobno. Včasih se mu tako zdi, kot da bo družinski zakonik uvedel prejšnji politični sistem. To seveda ne drži, poudarja, saj je v ozadju kup varovalk in o tem ne odločajo samo centri za socialno delo, pač pa družinska sodišča, ki jih zakonik uvaja.

Socialna psihologinja Metka Mencin Čeplak pa meni, da bi bilo zakonik potrebno podpreti preprosto zato, ker ta bolje kot dosedanji zakon varuje otroke kot najšibkejše člene družbe, hkrati pa po njenih besedah bolj dosledno kot doslej spoštuje načelo enakosti. Ob tem meni, da so bili podporniki zakonika v predreferendumski kampanji dovolj glasni, a je težko preglasiti tiste, ki zakon zlonamerno interpretirajo in o njem namerno trosijo laži.