Kje je družina preživela prvo noč po deložaciji iz hiše, v kateri je do petka stanovala, ni natančno znano. TV Slovenija je poročala, da je družina noč preživela pri sorodnikih, Zoran Vaskrsić pa je za spletni portal Žurnal24 dejal, da je noč preživel z družino.

Sodni izvršitelj Boris Letnar je v petek ob pomoči policije deložiral družino Vaskrsić in zapečatil njihovo hišo v Litiji. Litijsko sodišče jo je namreč prodalo v izvršilnem postopku, ko je želelo od Zorana Vaskrsića izterjati dolg podjetju Vodovod-Kanalizacija v višini 124 evrov.

Deložacijo hiše so spremljali tudi aktivisti gibanja 15o, ki so preprečevali dostop do hiše še po tem, ko je Zoran Vaskrsić iz nje že odšel. Zato je policija prisilno odstranila in pridržala 18 protestnikov, ki jim je zaradi kršitev javnega reda in miru izrekla globe in jih po nekaj urah izpustila na prostost.

Po deložaciji je Vaskrsić za STA dejal, da s tem zanj stvar še ni končana, saj se bo pritožil na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

Preberite še: Vaskrsićevi prostovoljno iz hiše, policisti pridržali nekaj pripadnike gibanja 15o