Petričeva je v izjavi za medije zapisala, da so zaposleni v Lafarge Cementu nad takšnim ravnanjem zgroženi in ga odločno obsojajo. "Razumemo jih kot napad na dostojanstvo 130 zaposlenih v trboveljski cementarni, ki smo nenazadnje del iste lokalne skupnosti. Očitno je, da avtorji takšnih zapisov ne premorejo osnovne mere dostojanstva, pa tudi ne sposobnosti za argumentiran dialog," pravi Petričeva.

Po njeni oceni tovrstna dejanja izkazujejo nespoštovanje do lastnine in lastnikom povzročajo stroške, namesto da bi ta ista sredstva uporabili za bolj plemenite namene. Kot je dejala Petričeva, so bili podobnemu grafitiranju priča že velikokrat v preteklosti. Že večkrat pa so povabili vse nasprotnike Lafargea in vso zainteresirano javnost v podjetje na pogovor.

"Trudimo se za konstruktiven dialog z lokalno skupnostjo in prebivalci ter skupno iskanje za vse sprejemljivih rešitev. Grafiti k temi zagotovo ne bodo pripomogli," ocenjuje Petričeva. Župana Trbovelj in Zagorja ob Savi, Vilija Trevna in Matjaža Švagana, pa je pozvala, naj javno pozoveta k prenehanju grafitiranja in sovražnega govora ter se zavzameta za konstruktiven dialog s predstavniki Lafarge Cementa.