Kot je vodja sejma in direktor trženja pri KZ Krka Klemen Kirn povedal za STA, na Gregorjevem sejmu, ki mu letos namenjajo več oz. skoraj 14.000 kvadratnih metrov razstavnih površin, pred začetkom kmetijske sezone predstavijo vse, kar je na kmetijah potrebno pri prireji mleka in mesa, pri pridelavi zelenjave, v sadovnjakih, vinogradih in na vrtovih ter lastno ponudbo in proizvodnjo.

Po njegovih besedah bodo spored sejma poleg izobraževalnih vsebin obogatili s številnimi obsejemskimi predstavitvami in razstavami. Med drugim bodo izbirali Gregorjev cviček, priredili rokodelsko tržnico, predstavili nekatere dolenjske občine in društva ter Kmetijsko šolo Grm, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali še razstavo domačih in malih živali, je dodal.

Ker novomeška KZ Krka pokriva devet dolenjskih občin, je hkrati namen sejma približevanje ponudbe njenim članom, kmetom in vsem obdelovalcem zemlje ter njihovo povezovanje. S slednjim želijo pri nabavi reprodukcijskega materiala in opreme ter pri kmetijski proizvodnji ozirajoč se na kupce in dobavitelje zadrugo še naprej utrjevati, so še povedali pri KZ Krka.