Sestanek med predstavniki SDOS, ministrom za kmetijstvo in okolje Bogovičem ter ministrom za infrastrukturo in prostor Černačem bo potekal na ministrstvu za kmetijstvo in okolje, udeležbo na sestanku pa sta za sindikat potrdila oba ministra.

Na sestanku si bodo sogovorniki izmenjali informacije, predstavniki sindikata pa bodo ministroma predstavili svoje predloge in pobude glede odprtih vprašanj ter materialnega in socialnega položaja zaposlenih v obeh ministrstvih. Predstavniki sindikata od obeh ministrov tudi pričakujejo, da jih bosta glede na sprejeti zakon o vladi in sprejete uredbe seznanila s tem, "katera področja del in nalog so prevzeta, kakšne so spremembe v aktu o organizaciji in sistemizaciji", ter kakšen je kadrovski načrt. Prav tako pričakujejo pojasnila in odgovore glede izvajanja varčevanja v omenjenih ministrstvih glede na terminski načrt in določene omejitve za proračunske izdatke, so še zapisali na SDOS.

Po sestanku bo na pobudo SDOS podoben sestanek tudi z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Žerjavom, nato pa še s predstavniki organizacij sindikata v ministrstvu za gospodarstvo.

Prvič po imenovanju nove vlade se bodo danes predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) srečali z ministrom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigom Turkom. Sestanek bo spoznavne narave, na njem pa bodo izmenjali poglede na razmere v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi ter se dogovorili o načinih sodelovanja, so sporočili iz Sviza.