Mark Žitnik, vodja službe za odnose z javnosti v družbi Kongo hotel & casino, d. d., je na facebooku zapisal: "Bruha se mi od seznamu ministrskih imen! Gorenak, Vizjak, Turk, Černač, Erjavec, Novak – niti v najgrozljivejšem scenariju igralska zasedba ne bi bila taka."

Joc Pečečnik je Žitnikove zapise označil za sovražni govor. "Žal je Mark Žitnik (bivša medijska osebnost), trenutno pa ena od nekaj sto zaposlenih v naših družbah, ki predstavlja službo za stike z javnostjo in v tem primeru meče slabo luč na našo podjetniško organizacijo, saj bralci teh tekstov na omrežju ne morejo prepoznati ali gre za osebno stališče ali stališče neke organizacije." Zaradi tega se je Pečečnik Janezu Janši iskreno opravičil in dogodke obsodil.

Ni politično opredeljen

Dodal je, da to ni njegovo osebno stališče in stališče njegovih zaposlenih. Pečečnik je poudaril, da politično ni opredeljen, "in kljub medijskim potiskanjem niti ne pripadam nobenemu drugemu klanu, kakor svoji ožji družini", je poudaril.

Joc Pečečnik (desno) ob zmagovalcu lanskoletnih predčasnih volitev Zoranu Jankoviću (levo). (Foto: Luka Cjuha)

Kot podjetniku, tako Pečečnik, se mu ne more očitati nikakršnih političnih povezav, davčnih utaj, poslovanj v davčnih oazah, poslovanj z državo, tajkunstva ali kakršnega koli kriminalnega dejanja. "Skupek moje življenjske filozofije so tudi moja podjetja in ogledalo moje osebnosti so moji zaposleni, zato sem nad tem dogodkom telo razočaran," je dodal.

Stranka SDS je lahko drugim za vzor

V opravičilu stranki SDS in njenemu predsedniku je še dodal: "Vašo stranko zelo cenim in njena organizacija je vsem slovenskim strankam lahko vzor." Na koncu pisma je napovedal ustrezne sankcije za vse, ki so pri tem sodelovali, o njih pa bo obvestil tudi stranko SDS.

Joc Pečečnik (okoli 2:35 minute) v štabu stranke SD ob zmagi na volitvah leta 2008.