Green Globe je svetovno razširjen certifikat. V akreditacijski sistem je vključenih 83 držav. Kalifornijsko združenje že od svoje ustanovitve, leta 1992, velja za najboljšo znamko na področju okoljske odgovornosti.

Namen programa je opredeliti turistična podjetja in destinacije, ki skrbijo za okolje in učinkovito ravnanje z odpadki, vodo in energijo. Njegov namen je tudi zmanjšati operativne stroške turističnih podjetij, so sporočili s Hotela Mons.

Certificiranje standarda temelji na strogih merilih. Pri kategorizaciji ekoloških hotelov se komisija osredotoči na pet področij. Ocenjuje se energija (vpliv objekta na okolje), voda (ravnanje z vodo, odpadna voda), odpadki (ločevanje, reciklaža), eko dejavnosti (izobraževanja, delavnice) in varovanje okolja (spodbuda "fair-trade" dobaviteljev).

Z namenom integracije trajnostnega razvoja v poslovanje so v Hotelu Mons sprejeli različne ukrepe. Razvili so tudi lastno blagovno znamko, ki deluje v skladu z zahtevami Green Globe certifikata.

V okviru hotela danes deluje poseben odbor "green team", ki na rednih srečanjih skrbi za trajnostni razvoj, meri in vpeljuje nove standarde. V izvajanje aktivnosti so vključeni tudi vsi zaposleni, ki se udeležujejo strokovnih usposabljanj. Svojo družbeno odgovornost kažejo z izdelanim načrtom ločenega zbiranja odpadkov in vzpostavitvijo eko točk.

Prav tako ciljno spremljajo porabo električne energije, zemeljskega plina in pogonskega goriva. Razvili so tudi lasten okoljski portal.