Leta 1996 se jim je z nekajodstotnim deležem pridružila še Mladinska knjiga. Precejšni del programa - programski direktor je bil Janko Tedeško - so na začetku sestavljale oddaje, kakršne so Iz življenja cerkve, Vera in čas, Prenos iz Vatikana in Verski program, neuspešno so uvajali tudi informativni program, k sodelovanju pa so povabili tudi Stojana Auerja, vendar TV3 ni nikoli dosegla pomembnejše gledanosti ali deleža oglaševanja.

"TV3 je stalno bremenila tudi podoba, kakršno sta imela časnika Slovenec in Republika: da je politični projekt," sta v knjigi Medijska politika v Sloveniji v devetdesetih med drugim zapisala medijska strokovnjaka Sandra Bašić Hrvatin in Marko Milosavljević. Televizijska hiša TV3 je predznak cerkvene televizije izgubila leta 2003, ko so približno 75-odstotni delež Cerkve - predsednik nadzornega sveta je bil takrat Mirko Krašovec - kupile štiri hrvaške družbe. Po treh letih je televizijo, ki se je v vmesnem času preimenovala v Prvo TV, zapustil tudi predsednik uprave Ivan Čaleta. Po vstopu mednarodne švedske korporacije MTG v lastništvo je leta 2006 prišlo vnovič do preimenovanja televizije v TV3.

Na TV3 so sicer v vseh teh letih poizkušali z več različnimi prijemi, med drugim so odkupili eno sezono predvajanja nogometne Lige prvakov, producirali pa so tudi nekaj svojih oddaj, omenimo zgolj Trenutek resnice z Jonasom, Slovenski top model, v zadnjem obdobju pa Ljubezen na seniku s Sašo Lendero in kuharsko oddajo Riba na oko. Obe navedeni se bosta seveda predčasno končali.

Preberite še: Slovo zaradi neurejenih razmer na trgu